Peter Beense

PETER BEENSE PERSPeter Beense is altijd al een gepassioneerd zanger geweest. Hij zorgt gegarandeerd voor een Big Party. Dat merk je meteen als hij op het podium nummers als ‘Ik mis je zo’, ‘de Koster’, of ‘Fiësta’ ten gehore brengt. Zijn repertoire is het best te omschrijven als een mix van Engels en Nederlandstalig met een zomers, zuidamerikaans tintje op z’n tijd.

Café Peter Beense

Wie een avondje gaat stappen in amsterdam mag café Peter Beense natuurlijk niet overslaan. Van donderdag tot en met zondag is zanger Peter in het café achter de tap te vinden en zingt hij samen met de gasten tot in de kleine uurtjes. Tenminste, als hij niet ergens in het land op het podium staat. Want met meer dan 200 optredens per jaar is Beense natuurlijk vaak onderweg.

Heineken Music Hall

Het eerste grote, exclusieve concert van Peter Beense vond plaats in het legendarische Carré. Binnen een halve dag was dit concert uitverkocht en de concerten die daarop volgden werden in de muziektempel Heineken Music Hall gehouden. De afgelopen jaren zong hij enkele keren voor een uitverkochte Heineken Music Hall de sterren van de hemel.

André Hazes

Tijdens de herdenking van André Hazes in de Amsterdam Arena, naar aanleiding van diens overlijden op 23 september, zong Peter Beense samen met Wolter Kroes het lied ‘Het is koud zonder jou’. Peter is een groot bewonderaar van André. Op het album ‘Samen met Dré’ is Peter te horen in het nummer ‘Waarom’, een duet met André Hazes.

Songtekst

Als je de songteksten van Peter Beense goed beluistert, zul je ontdekken dat zijn muziek niet alleen feestelijk is, maar ook de nodige diepgang kent. De veelzijdige persoonlijkheid van deze zanger, draagt er dan ook zeker toe bij, dat hij meer dan 200 boekingen per jaar op zijn naam heeft staan.