Trafassi

TRAFASSI PERSTrafassi is het Surinaamse woord voor ‘anders’ of ‘ommekeer’. De bedoeling van de band is om de Nederlandse showbizz een tropische, Caribische dimensie te geven. Zij doen dit met een gevarieerd repertoire van Surinaams, Antilliaanse en Nederlands met merengue, kaseko, salsa, zouk, calypso en vele andere ritmes.

Zowel in de jaren ’80 als ’90 was Trafassi de meest succesvolle Surinaamse band in Nederland. De band had in de jaren ’80 een enorme hit met ‘Wasmasjien’. (Kleine wasjes, grote wasjes. . . ).

Waar Trafassi komt, is het gegarandeerd feest, of zoals ze zelf zeggen, eenmaal Trafassi, altijd Tanfassi! En feest zal het dit jaar worden ook.

Leadzanger van de band, De Trafassi-man, baalde twee jaar geleden als een stekker dat ons land niet meedeed aan het W. K. 2002. Dit jaar was het gelukkig wel raak, al was het dan op het nippertje. Zoals Trafassi zingt in zijn EK 2004-hitsingle: Olé Olé we doen gewoon weer mee!. Waarom een single over voetbal? Trafassi-man: ‘Voetbal is belangrijk voor Nederland, en iedereen had er twee jaar geleden behoorlijk de pest in. Nu doen we gewoon weer mee, en is er reden tot een groot feest, en als er iets is waar Trafassi voor staat, dan is het wel voor feest!!!’.